Mange gode resultater i Hytteplanmila

Lillehammer IF stilte med mange løpere til start i Hytteplanmila lørdag 20. oktober, da det ble både deltagerrekord og løyperekord i det 10 km lange gateløpet. Det ble oppnådd veldig mange gode resultater og LIF hadde to utøvere på pallen i aldersklassene.

Starten på løpet med blant annet Henrik og Filip Ingebrigtsen i front. Foto: Per Inge Østmoen (Kondis.no)

På kvinnesiden løp Hanne Mjøen Maridal inn til sterke 34:53 og ny personlig rekord. Dette holdt til andreplass i K20-22, og er lovende foran NM i halvmaraton som arrangeres i Stavanger om to uker.

Hanne Maridal på vei mot en veldig sterk tid. Foto: Hans Edgar Rakeie

Hanne Mjøen Maridal på pallen.

Marthe Katrine Myhre fikk det noe tyngre og løp inn til tiden 36:34. Om en uke skal hun prøve å løpe personlig rekord på maratondistansen i Frankfurt Marathon.

På herresiden imponerte vår yngste deltager, Mikkel Thomassen, med 35:23. En meget sterk tid som ga 3. plass i M14-15. Dette var en stor forbedring av hans tidligere personlige rekord.

Petter Johansen (M20-22) fikk tiden 35:30, noe som var rett bak hans personlige rekord. Han bør likevel være godt fornøyd med tiden da han nettopp er tilbake fra skade.

Simen Næss Berge (M23-34) løp inn til tiden 32:06, 29 sekunder raskere enn hans forrige personlige rekord som ble satt i Drammen tidligere i år. Magnus Brøste løp også i klassen M23-34. Han fikk tiden 36:25.

Simen Næss Berge ligger ved siden av Karoline Bjerkeli Grøvdal, som tok andreplassen i kvinneklassen. Foto: Sylvain Cavatz (Kondis.no)

I klassen M35-39 fikk Henning Mortensen tiden 35:11. Henning skal også løpe Frankfurt Marathon førstkommende søndag. Lars Philip Olaussen løp også i sistnevnte klasse. Han løp på 39:30.

Henning Mortensen i fint driv. Foto: Hans Edgar Rakeie

Reinhard Kuhs løp også Hytteplanmila, men er av en eller annen grunn ikke å finne i resultatlista. LIFs langdistansetrener kom i mål like over 41 minutter og løper i M55-59.

Løpet ble vunnet av Henrik Ingebrigtsen (28:41) og Meraf Bahta (31:38).