Gode LIF-resultater i Barcelona halvmaraton

Lillehammer IF stilte med to løpere til start under halvmaratonløpet i Barcelona 10. februar 2019. Det var gode forhold og begge våre løpere løp inn til personlige rekorder.

Hanne Mjøen Maridal løp de 21,1 kilometerne på tiden 1:17:32 og klatrer dermed opp til 3. plass på halvmaratonstatistikken for kvinner i LIF. Foran henne nå har hun Oddrun Hovsengen med 1:16:20 og Brynhild Synstnes med 1:10:29. I Barcelona ble hun nummer 5 i klassen for kvinner under 23 år og nummer 31 totalt blant alle kvinner. Hun var tredje beste norske kvinne.

Simen Næss Berge fikk tiden 1:10:33 og løp dermed nesten ett minutt fortere enn han gjorde i Haag våren 2018. Han ble nummer 76 blant alle menn og sjette beste norske løper.

Løpet ble vunnet av Roza Dereje fra Etiopia på 1:06:01 og Eric Kiptanui fra Kenya på 1:01:04.